7 Plugins die niet kunnen ontbreken van je WordPress installatie

Yoast SEO

Als je wil dat je website gevonden wordt op het www is het alvast een stap in de goede richting om de plugin te installeren. Een bomvol features zoals Sitemaps en Breadcrumbs geven je meteen al een milimeter voorsprong op de concurrentie.

De plugin installeren is spijtig genoeg niet voldoende. SEO is hard werk. Je kan uren tijd spenderen aan Zoekwoorden onderzoek, en je bent zeker enkele uren zoet als je al je posts en pagina’s wil gaan onderhanden nemen.

Advanced Custom Fields

Vroeg of laat krijg je de vraag om een extra veld toe te voegen aan een pagina of een post waar je klant extra informatie kan invoeren die ook in de front-end getoond dient te worden.

Een onmisbare plugin in een developer’s toolbox.

Custom Post Type

Sinds versie 3.0 ondersteunt WordPress Costum Post Types. Dit maakt het mogelijk om alles nog meer naar je hand te zetten. Samen met ACF is het een ijzersterke combinatie.

WordFence

Security is een gevoelig onderwerp, hoe meer en meer alles met elkaar verbonden is hoe meer verschillende targets hackers kunnen hebben.

Met WordFence kan je toch al iets geruster slapen ‘s nachts. Al is deze plugin alleen niet voldoende. Onze basis setup voor elke WordPress website is opgesteld om te verkomen, maar voorbereid wanneer het toch mis gaat.

WPML

Parlez-vous français? De meest uitgebreide multi-lingual plugin voor je WordPress is zeker WPML. Het is een premium plugin, maar het is zijn geld meer als waard.

Voor klanten die zich ook naar het buitenland richten is dit een must om te installeren.

Contact Form 7

Snel en gemakkelijk een contactformulier toevoegen? Dat kan met Contact Form 7. In deze niche zijn namelijk nog veel alternatieven, waarvan GravityForms de grootste. Die kan zich in allerlei bochten wringen dat het quasi overkill is om hem te gebruiken voor een simpel contact formulier.

WT3C of WP Super Cache

Een caching plugin mag namelijk niet ontbreken! Wie zich wil trotseren aan een eindeloos dashboard aan parameters en settings kiest voor WT3C.

Wie een oké caching wil actief hebben met niet te veel knoppen gaat beter voor WP Super Cache.